Streekvol volgens Tekstbureau Doppie

GESCHREVEN DOOR admin OP 19 mei 2015 / 0 REACTIES
Streekvol volgens Tekstbureau Doppie
  • Blog Tekstbureau Doppie

  • Blog Tekstbureau Doppie

Exact een nanoseconde na het schelle fluitje van de conducteur zoeven de treindeuren dicht. Net op tijd. Blauw van de kou en rood van het hollen, laat ik me achterover vallen in de paarsgekleurde stoelen van de Intercity. De komende 29 minuten – de tijd dat ik van de Domstad naar Oeteldonk reis – zal ik mij verheugen op het weerzien met het Brabantse land. Want daar is het leven goed. Daar zijn de mensen keigezellig. En daar brandt nog immer licht.
Enfin. Ik dwaal af.

Op weg naar mijn lieve familie en vrienden zal ik vandaag een tussenstop maken in het pittoreske Heeswijk-Dinther. In het dorpje waar ik mijn middelbare schooltijd heb vertoefd, resideert namelijk een bijzonder mooie onderneming. Streekvol is het antwoord op smaakvolle streekproducten. Mijn Bourgondische alter ego wil hier uiteraard meer van weten. Op de kleurrijke website heb ik gelezen dat je bij Streekvol terecht kunt voor smaakvolle cadeaus, die je ook nog eens zelf kunt samenstellen. En laat ik nou net op zoek zijn naar een origineel kerstpakket, waarmee ik een aantal lieve mensen gruwelijk kan verrassen en bedanken voor hun hulp bij mijn bedrijfje.
Puur natuur, eerlijke heerlijkheden en ambachtelijke eenvoud zullen het komende jaar furore maken. En daar draait het om bij Streekvol. Net als de persoonlijke benadering, die de eigenaresse zo ongelooflijk belangrijk vindt. Ik stel me voor dat ik aan de grote eikenhouten keukentafel – onder het genot van een hapje en een drankje – goed word geadviseerd over alle mogelijkheden wat mijn attentie betreft. Hopelijk mag ik ook wat proeven. Mijn maag begint te knorren, als ik aan die (h)eerlijke producten denk. Ik ben in smaakvolle gedachten verzonken.

‘Dames en heren. Deze trein rijdt verder als Intercity naar Eindhoven, Weert, Roermond, Sittard en heeft als eindbestemming Maastricht. Wij wensen u een fijne dag toe en graag tot ziens!’ Snel graai ik mijn spullen bij elkaar en stap ik de trein uit. Genietend van de grote, zachte ‘G’ die overal om mij heen hoor, slenter ik naar de bussen. Bus 158 richting Veghel laat nog even op zich wachten. Maar dat is niet erg. Ik app Manon van Streekvol dat ik onderweg ben. ‘De koffie staat klaar. En de koekjes komen net uit de oven.’, antwoordt ze. Het wordt inderdaad een fijne dag.

© Tekstbureau Doppie 2015

Reacties

Een reactie plaatsen is niet mogelijk

Streekvol