Kerstpakket 2015: Veel of speciaal?

Kerstpakket 2015: Veel of speciaal?
  • Kerstpakket 2015

  • Kerstpakket 2015

  • Kerstpakket 2015

Wat wordt het kerstpakket 2015? Het is al jaren geleden dat ik heb uitgekeken naar mijn kerstpakket. Toen ik nog voor de baas werkte en de dagen zo kort waren dat het nog donker was toen ik naar het werk ging en dat het leek dat het nog steeds donker was als ik naar huis ging, wist ik dat het weer zou gaan gebeuren: het kerstpakket kwam eraan. Niet dat ik daar dan dagelijks aan dacht, nee, van die grote doos met allemaal producten in dezelfde “teint” werd ik niet warm. En ook met een cadeaubon waarmee ik in een veel te dure webshop wat uit kon gaan zoeken voelde ik me niet extra gewaardeerd.

Waardering

Waardering, even opgezocht:
waar•de•ring (de; v; meervoud: waarderingen)
1 waardebepaling
2 het op prijs stellen: zijn waardering uitspreken

Toen ik het woord “waardering” op papier zette, dacht ik bij mezelf, is dat waar het bij een kerstpakket anno 2015 alleen om draait, waardering voor mijn werk? Ik ga er even stilzwijgend vanuit dat een werkgever mij het hele jaar door waardeerde en als dat niet zo is, dat hij dit dan met mij besprak. Ik ga er ook even klakkeloos vanuit dat al mijn collega’s hetzelfde kerstpakket kregen als ik. Dus of ik nu gewaardeerd werd of per 1 januari zonder werk zou zitten, toch een kerstpakket als “waardering”.

Veel kerstpakket

En dan terugkomend op de vraag: Veel of verantwoord? Heb je zelf wel eens zo’n groot pakket gekregen? Een grote vierkante doos, leuke kerstbomen, rode en gouden ornamenten en natuurlijk de teksten “Prettige Feestdagen” en “Gelukkig Nieuwjaar”. Je doet de doos open, ziet als eerste het blik tonijn liggen, daarnaast de ragout en niet te vergeten de tapasschaaltjes. Nadat je de doos hebt leeg geladen en de hele tafel hebt volgeladen, verdwijnt alles in de kelderkast, of erger nog, achter in het aanrechtkastje, alwaar je het 5 jaar later nog eens terugvindt, stoffig, met spinnenwebben maar vooral ongebruikt.

Speciaal kerstpakket

Wij vinden het heerlijk, na ons zondagochtendritueel even met de kinderen een streekmarkt bezoeken. Leuke mensen ontmoeten, lekkere streekproducten proeven en kopen, een praatje maken met een Klasseboer enzovoorts. Het is die heerlijke smaak die mijn tong streelt, het lijkt wel alsof d’r een engeltje over mijn tong piest. Daar hoef je niet “veel” van te hebben, daarmee blijft het speciaal. Kijk en dat is wat ik van een kerstpakket zou willen. Iets speciaals, speciaal voor mij, om van te genieten, geen eenheidsworst, persoonlijk gegeven, met een persoonlijke boodschap, Streekvol.

Reacties

Een reactie plaatsen is niet mogelijk

Streekvol